Ben je van plan een huis te gaan verkopen? Dan kan het erg verstandig zijn om een makelaar Arnhem in te schakelen. Het kan handig zijn om een verkoopmakelaar te gebruiken om een woning te verkopen. Je verkoopt een huis niet zomaar en hier heb je echt iemand voor nodig met veel kennis en ervaring, vaak heb je dat zelf niet. Het is een belangrijke beslissing, die je zelden in je leven maakt. Het is handig om dit uit te besteden aan een professional die je belangen vervuld, hier zijn meerdere argumenten voor. Maar wat doet een verkoopmakelaar nou exact? En waarom een makelaar inschakelen bij verkoop of een koop? In dit artikel gaan we hier uitgebreid meer informatie over vertellen zodat je hier meer over te weten kan komen.

Wat doet een verkoopmakelaar precies?

Een makelaar is echt gespecialiseerd in de verkoop. Ook adviseert hij de verkoper van een woning en dit kun je erg helpen bij keuzes. Zo komt hij alleen op voor de belangen van de verkopende partij en niet voor de aankoop partij. Je bent als verkoper helemaal niet verplicht om een verkoopmakelaar in te schakelen, het is in de meeste gevallen alleen erg handig en het gaat om veel geld. 85% van alle personen die een huis gaat verkopen schakelt een verkoopmakelaar in. Je moet een verkoopmakelaar uiteraard wel een bedrag betalen, maar in de meeste situaties bespaar je alsnog hierover veel geld. De makelaar kan de markt snel doorzien en dit komt door een jarenlange ervaring en de kennis. Door de kennis kan hij ook de vraagprijs goed bepalen wanneer dit nodig zal zijn.

Bezichtigen

Als een koper geïnteresseerd is, komt deze altijd voor een bezichtigingen. Het is van groot belang dat je een goede eerste indruk achterlaat bij de koper. De verkoopmakelaar zorgt voor een sterke presentatie van je woning. Je kunt natuurlijk zelf de bezichtiging begeleiden, maar in de meeste gevallen is het beter om dit te doen met de verkoopmakelaar. Dit kun je beter door de verkoopmakelaar laten doen, omdat hij precies weet door de ervaring en kennis hoe je dit het beste kan gaan aanpakken. Als er een bod wordt gedaan, kan de verkoopmakelaar aan de slag gaan met onderhandelen. Is er een mooi bedrag uitgekomen waar beide partijen tevreden mee zijn kan het koopcontract in orde gemaakt worden voor verkoop en word de onderhandeling afgerond.

Door Redactie

Gerelateerd bericht