Ben je van plan om zonnepanelen te gaan kopen en woon je in de buurt van Limburg? In deze blog kan je algemene informatie te weten krijgen over de kwaliteit zonnepanelen en welke soorten er allemaal tot je beschikking zijn. Door deze tekst te lezen kom je over veel soorten te weten en krijg je hier een beter beeld van. Want er zijn namelijk diverse soorten zonnepanelen. De keuze hierin kan erg lastig zijn, omdat er erg veel verschillende panelen zijn. Maar wie plaatsen de zonnepanelen eigenlijk op de daken en mag je dit zelf doen of niet? Wat houden de dikke en dunne zonnepanelen of juist de buigbare in, welke voordelen komen hierbij kijken? In dit artikel wordt uitgebreid meer informatie verteld, zodat je hier meer over te weten kunt komen.
Dikke, dunne en buigbare zonnepanelen
De zonnepanelen zijn te verkrijgen in twee kleuren zwart en blauw. Naast de kleuren bestaan er nu ook hele dunne zonnepanelen. De zonnepanelen bevatten silicium Amorf. Dit wordt als een hele dunne plaat gezien als en als een soort laminaat geplaatst. Deze panelen zijn heel dun en daarom worden deze ook wel ASI genoemd. Deze dunne soort ASI panelen zijn ook nog eens buigbaar te verkrijgen. Panelen zoals deze worden ook gemaakt van andere soort materiaal. Dit materiaal heet is CdTe of GIGS. De normale versie van de zonnepanelen zijn gemaakt van silicium wafers en deze hebben een complex productieproces en zijn daarom heel erg duur om te laten produceren. De dunne panelen zijn gemaakt van andere soort materialen en zijn hierdoor vaak een stuk goedkoper, ondanks de productiekosten. Maar wie mogen de zonnepanelen gaan monteren, mag je dit zelf doen?
Wie monteren deze soorten zonnepanelen?
Je kunt deze zonnepanelen eenvoudig gaan bestellen via diverse website op het internet, maar je mag ze alleen niet zelf gaan plaatsen. Maar wie doet dat dan als je het zelf niet mag doen? Echte ervaren klussers mogen zonnepanelen plaatsen die het maximale elektrische vermogen bevatten. Dit vermogen kan 600 Watt zien, als je een klus hebt met zonnepanelen die een grotere wattpiek hebben. Door de wet verplicht hier een erkende plaatser voor in te schakelen. Dit komt, omdat grotere systemen regelmatig ook een belemmering van het dak kunnen vragen. De tijdsduur en de ingewikkeldheid van het zonnepaneel hangt af van het soort. Elk installeerde zonnepaneel kan een andere tijdsduur van plaatsing hebben en moeilijker of juist eenvoudig plaatsen zijn.