De naam zegt het al een autosloperij sloopt auto’s die niet meer op de weg mogen omdat ze niet door de keuring heen zijn gekomen. Hiervoor doet een autogarage nog zijn best om een auto te maken zodat de auto nog wel door de keuring komt. Als dat niet kan wil je de auto verkopen. Via het internet gaat dan niet altijd heel gemakkelijk en kan heel lang duren totdat je een sloopauto hebt verkocht. Dat kan heel gemakkelijk bij een autosloperij die geven namelijk een kleine vergoeding weg voor de belangrijke onderdelen. Maar wat doet een sloperij precies? 

Wat doet een autosloperij nou eigenlijk?

Een autosloperij koopt sloopauto’s is voor een kleine vergoeding. Die kleine vergoeding hangt af van hoeveel een auto weegt en/of de sloopauto iets waard is voor het oud ijzer  Daarna gaan ze kijken of de auto nog belangrijke onderdelen heeft die de autosloperij kan gebruiken. Als dat zo is halen ze de onderdelen eruit en verkopen ze die aan mensen die de onderdelen nodig hebben. De onderdelen zijn meestal veel geld waard en ze worden snel verkocht. De overige delen van de auto worden gesloopt en naar het autorecycling Nederland gebracht. De auto wordt door een shredder gehaald en wordt het afval gebruikt voor nieuwe producten. 

Waar let je op?

Als je auto total loss is verklaard of als de auto niet goedgekeurd is bij de keuring ga je op zoek naar een autosloperij. Het is de beste optie die je hebt als je auto niet meer op de openbare weg mag. Om een autosloperij te vinden kun je soms best wel een tijdje op zoek zijn want de juiste vinden is soms best lastig. Wat heel belangrijk is als je op zoek gaat naar een autosloperij is dat je goed moet kijken of het een erkend bedrijf is door de RDW. Als dat zo is weet je zeker dat je de auto op de juiste manier van je naam kan afhalen. Ook is het goed als je kijkt naar de extra diensten van een autosloperij. Denk bijvoorbeeld aan of ze je auto kunnen ophalen of dat je hem zelf moet wegbrengen. Als je hem zelf moet wegbrengen kan dat nogal lastig zijn want de auto mag de openbare weg niet meer op en een trailer huren kan ook lastig zijn. Kijk dus goed naar de diensten en zoek een autosloperij uit die in jouw omgeving ligt of dat ze jouw auto kunnen ophalen. 

Door Redactie